7 Ekim 2008 Salı

Mühendis ve bilim adamı

1000 metre uzunluğunda iki çizgi çizilir. Çizgilerden birinin başında bir mühendis, diğerinin başında ise bir bilim adamı durmaktadır. Ellerine birer sopa verilen mühendis ve bilim adamının amacı her seferinde bir önceki gittikleri yolun yarısı kadar ilerleyerek çizgilerin sonunda yer alan adamlara ulaşmak ve onları dövmektir. (yani ilk seferde 500, sonra 250, sonra 125 m şeklinde)



Bir süre geçtikten sonra bilim adamı yerinde hareketsiz dururken, mühendisin çizginin sonundaki adamı dövmeye başladığı görülür.

Bilim adamına gidip sorarlar, "Neden vurmuyorsun adama?", Bilim adamı der ki "Her seferinde bir öncekinin yarısı kadar yol alarak bu noktaya ulaşmam mümkün değil! Bu sonsuza dek sürer".

Bilim adamını haklı bulurlar. Çünkü dediği doğrudur. Sonuçta ne kadar yaklaşılırsa yaklaşılsın, ulaşılmak istenen nokta ile şahıs arasında çok az da olsa bir mesafe kalacağı kesindir.

Eee bu mühendis ne yapıyor o zaman? sorusu gelir akıllarına ve sorarlar “neden dövüyorsun adamı? Mühendis yanıtlar; "Ben vuracak kadar yaklaştım kardeşim!"

Hiç yorum yok: